Yumuşacık Pamuk Lavaş Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su (250 ml )
- Yarım su bardağı yoğurt (200 ml )
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ( sıvı yağ da olur. )
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
- 4 su bardağı +1 yemek kaşığı un (200 ml) bardak ölçüsü
Yumuşacık Pamuk Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabımıza ılık su, yoğurt ,şeker, tuz, maya konur, karıştırılır.
- Azar azar un ek edilerek yumuşak ele yapışmayan hamur yapılır.
- 30 yahut 40 dk mayalandırılır.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapılarak pazı elde edilir ve tepsiye dizilir.
- Üstü kapatılır birinci yaptığımız pazıdan alıp oklava ile ince açılır.
- Tavamız kızdırılır, orta ateşte sık çevrilerek pişirilir.
- Yufkalarımız sıcakken uygunca sarmalanıp poşete geçirilir.
- İsterseniz içine istediğiniz harçtan koyup dürüm yapıp tüketebilirsiniz afiyet olsun şimdiden .
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.