
Yumuşacık Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- Aldığı kadar su
Yumuşacık Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce uygun bir kap içine tüm malzemeleri koyalım.
- Ilık su ile yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğrulan hamuru yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamuru tepsiye yağlı kağıt serip hamura iki elimizle bazlama şekli verelim. Bu şekil devam edelim.
- Sonra bazlamaların üzerini elimizi ıslatın.
- Bazlamaların üzerini düzenleyelim ve çatalla şekil yapıp 150 derece ısınmış fırına verelim
- Fırından çıkınca sıcak bazlamaların üzerlerine su serpiştirelim ve üzerini bir bezle örtelim ki yumuşak kalsın.