
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına şu, süt, şeker ve mayayı alıp çırpıcı ile karıştırarak masanın erimesini sağlayalım.
- Akabinde sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek güzelce yoğuralım ve hamuru streçliyelim 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru bir kaç kere yoğurarak havasını alalım.
- Akabinde hamurumuzu yumurta büyüklüğünde modüllere ayırarak yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 20 dk daha mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye bırakalım.
- Fırından çıkardığınız da üzerini bez ile örtün ki daha yumuşacık olsun. Şimdiden afiyet olsun.