
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 7-8 su bardağı un
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yaş mayayı ufalayıp karıştırma kabına alıyoruz.
- Üzerine ılık su ve ılık sütü ekliyoruz el yakmayacak sıcaklıkta olmalı.
- Sonra 4 yemek kaşığı şekeri ekleyip erimesi için kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
- Bu karışıma 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 buçuk tatlı kaşığı tuzu da ekleyip karıştırıp azar azar unu ekliyoruz. Bardak ölçüsüne nazaran un ölçüsü değişiklik gösterebilir. 7 yahut 8 bardak un ülkü gelir.
- 1 saat mayalandırıp sonrasında güzelce yoğurup havasını alıyoruz.
- Biçim verip tepsilerde 15 dk üstü kapalı bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam ekleyerek 180 derece fırına atıyoruz. 15-20 dakika içince pişiyor.