teknolojiuzmani
FD Üye

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kuru ınstant maya
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı hamura sarısı dışına
- 2 silme yemek toz kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 – 7 su bardağı un
- Lor
- Maydanoz
- Tuz
- İstediğiniz baharatlardan kullanabilirsiniz
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce mayayı, şekeri suyla karıştırıp beş dakika mayalandıralım. Bir yandan da çırpalım maya erisin.
- Sonra sütü, sıvı yağ, yumurta beyazını ve tuzunu ilave edelim hepsini çırpalım kontrollü şekilde unu azar azar ilave edelim ben 6,5 su bardağı un kullandım yumuşak ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
- Eğer elinize hamur yapışıyorsa elinizi hafif sıvı yağ ile yağlayın yağlı elinizle hamuru toparlayıp mayalanması için üstünü örtüp kenara bırakın. 40-45 dakika mayalansın.
- Hamurdan mandalina büyüklükte parçalar kopartalım hamuru avuç içi kadar açalım arasına loru koyalım ve istediğiniz şekilde şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Yumurta sarısını üzerlerine sürelim çörek otu serpelim ve 20-25 dakika tepside mayalansın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama. 30-40 dakika kontrollü pişirelim afiyetle.
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı