Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Leziz Kaymaklı Poğaça

Yumuşacık Leziz Kaymaklı Poğaça

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kaymakli-pogaca-yumusacik-leziz.jpg

Yumuşacık Leziz Kaymaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt (200 ml
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt kaymağı ( kaynatıp soğuttuğum sütten aldım ) eğer kaymağınız yoksa 2 yemek kaşığı tereyağı da koyabilirsiniz
  • 2 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 paket kuru maya
  • Alabildiğine un
  • 7 su bardağı +1 yemek kaşığı un  (Undan una farklılık gösterebilir, yumuşak ele yapışmayacak )
İçi için;
  • 250 gram beyaz peynir
  • Yeterince maydanoz
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam

Yumuşacık Leziz Kaymaklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ılıtılır kaba konur. Zeytinyağı, kaymak, şeker ve tuz karıştırılır vanilya eklenir un ve maya konularak yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
  2. En az yarım saat mayalandırılır.
  3. Peynir çatalla ezilir maydanoz incecik kıyılır ve karıştırılır.
  4. Hamurdan bezeler alınarak peynirli harçtan konularak elde şekil verilir ve yağlı kağıt serli tepsiye dizilir.
  5. Tepsi mayası gelmesi beklenir, yumurta sarısı sürülür susam ekilir ve 190 derece ısınmış fırında pişirilir ( tam 2 tepsi çıkıyor ).
Yumuşacık Leziz Kaymaklı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt