elektronikci
FD Üye

Yumuşacık Leziz Kaymaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt (200 ml
- 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt kaymağı ( kaynatıp soğuttuğum sütten aldım ) eğer kaymağınız yoksa 2 yemek kaşığı tereyağı da koyabilirsiniz
- 2 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 paket kuru maya
- Alabildiğine un
- 7 su bardağı +1 yemek kaşığı un (Undan una farklılık gösterebilir, yumuşak ele yapışmayacak )
- 250 gram beyaz peynir
- Yeterince maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Leziz Kaymaklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ılıtılır kaba konur. Zeytinyağı, kaymak, şeker ve tuz karıştırılır vanilya eklenir un ve maya konularak yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
- En az yarım saat mayalandırılır.
- Peynir çatalla ezilir maydanoz incecik kıyılır ve karıştırılır.
- Hamurdan bezeler alınarak peynirli harçtan konularak elde şekil verilir ve yağlı kağıt serli tepsiye dizilir.
- Tepsi mayası gelmesi beklenir, yumurta sarısı sürülür susam ekilir ve 190 derece ısınmış fırında pişirilir ( tam 2 tepsi çıkıyor ).