teknolojiuzmani
FD Üye

Yumuşacık Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı buttermilk ya da 1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı elma sirkesi karışımı
- 125 gram yumuşamış tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker (225 gr)
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- Üzeri süslemek için isteğe bağlı için sos hazırlıyoruz
- 1 adet yumurta akı
- 120 gram pudra şekeri (1 su bardağından biraz fazla)
Yumuşacık Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar kek yapmadan 1-2 saat önce buz dolabından çıkarılır.
- Buttermilk varsa kullanılır yoksa evde kendimiz hazırlıyoruz. Bunun için 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı sirke ekleyip 1 saat kadar oda ısısında bekletiyoruz.
- Tereyağ ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 3-4 dk mikserle çırpıyoruz.
- Karışıma yumurtaları tek tek kırıp ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Süt ve sirkeli karışımı, sıvı yağ, limon suyu ve haşhaş tohumunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Elediğimiz un, kabartma tozu ve karbonatı karışıma yavaş yavaş ekleyip, spatulayla karıştırıyoruz.
- En son rendelenmiş limon kabuklarını da ekleyip kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Hamuru tereyağ ile yağladığımız fırın kabına boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak 40-45 dk pişiriyoruz.
- Üzeri için yumurta akı ve pudra şekerini mikserle çırpıyoruz ve soğuyan kekimizin üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun ????.