
Yumuşacık Fit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 6-6.5 su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- Lor peyniri yahut kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu yahut susam
Yumuşacık Fit Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık su ve maya karıştırılıp etkinleşmeye bırakılır.
- Mayalandıktan sonra süt, zeytinyağı, tuz, mahlep, yumurta ek edilir ve karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenir ve kulak göğsü kıvamı alana kadar yoğurulur 20 dk mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan bezeler alınarak form verilir, ortasına peynir koyulur.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir.
- Evvelce ısıtılmış 180° derece fırında 30-35 dk denetimli üzeri kızarana kadar pişirilir.