
Yumuşacık Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 200 ml sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
Yumuşacık Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alarak 5 dakika çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı da alarak çırpalım.
- Elenmiş kakao kabartma tozu ve unu da ekleyerek tekrar çırpalım.
- Yağlanmış kek kalıbına harcımızı boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20 dk pişirelim.
- Ilıyan kekimize kurdan ile delikler açalım ve sütü gezdirelim.
- Karıştırma kabına krem santi ve sütü alarak çırpalım.
- Üzerine sürülebilir çikolatayı alarak tekrar çırpalım.
- Kremayı kekin üzerine yayalım ve 1 saat dolapta bekletelim.
- Ganaj için ısıttığımız sıvı kremanın içine bitter çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
- Ilıyan ganajı pastanın üzerine gezdirelim ve en az 3 -4 saat buz dolabında bekletelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun