bilgisayarci
FD Üye
Yumuşacık Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı dana ciğer
- Üzerini geçecek kadar su
- Çok az sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
Yumuşacık Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı doğranmış ciğeri düdüklü tencereye alalım .
- Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve kapağını kapatalım.
- 10 dk haşlayıp süzgeçe alalım şayet tencerede haşlarsanız yeniden üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte ortada denetim ederek haşlayıp süzelim ciğerlerimiz hazırsa başlayalım????.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ gezdirelim.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip güzelce kavuralım.
- Üzerine haşladığımız ciğeri ekleyip şöyle bir karıştıralım.
- Tuzunu ,baharatını ek edip tekrar kısık ateşte birkaç dakika daha pişirdikten sonra lokum üzere ciğer kavurmamız hazır.
Yumuşacık Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.