Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Bohça Böreği

Yumuşacık Bohça Böreği
0
39

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
yumusacik-bohca-boregi.jpg

Yumuşacık Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet günlük yufka
İç harcı için:
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığına yakın karabiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yumuşacık Bohça Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce iç harcı yapmakla başlayalım patatesleri bir miktar tuz ile haşlayalım.
  2. Diğer yandan ince doğranmış soğanı sıvı yağında hafif pembeleştirip, içerisine salçayı ekleyip, karıştıralım.
  3. Haşlanmış ezilmiş patatesi ilave edip, karabiber ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım, ocağı kapatalım.
  4. Sos için; malzemeleri bir kapta güzelce çırpalım. Tezgaha 1. Yufkayı serip sostan sürelim birinci ve ikinci kanadını katlayıp tekrar sos sürelim
  5. Diğer iki kanadınıda katlayıp tekrar sos sürüp, artı şeklinde keselim. Dört adet çıkmış oluyor ortalarına patates harcından koyup katlayalım (Yapılışını fotoğraflardan bakabilirsiniz )
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp kalan sosu böreklerin üzerine yayalım.
  7. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Yumuşacık Bohça Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt