Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça
0
29

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 adet yumurta
  • Margarin
  • Aldığı kadar un

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Malzemelerimizi un hariç bi kaba alıp elimizle karıştıralım (3 yumurtanın beyazı içine birini de komple hamurun içine kırın).
  2. Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzun üzerini kapak veya streçle örtelim 2- 3 saat mayalanmasını bekleyelim.
  4. Mayalanan hamuru 4 büyük parçaya bölelim.
  5. Böldüğümüz parçaların her birine (isteğe bağlı olarak ) margarin sürelim ve elimizle parça hamuru yoğuralım.
  6. Daha sonra hamurlara dilediğiniz şekli verebilirsiniz verdiğiniz şekiller çok kalın parça hamurdan yapmayın zaten tepside mayalanacaklar.
  7. Şekil verdiğiniz hamurlarımızı yağlı tepsiye dizelim tepside hamurlar 30 dk kadar bekletelim.
  8. Sonra üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam ve çörek otu ile süsleyelim.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
  10. Pişen poğaçalarımızı kapaklı leğenin altına havlu kağıt sererek içine koyalım ağzını kapatalım yumuşacık olsun.
Not :malzemeleri yarı yarıya da yapabilirsiniz ben misafir geleceği için baya fazla yaptım afiyet olsun :).

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt