Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- Ölçü 250 ml su bardağı
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak derin bir kaba su, süt, şeker, tuz ve maya eklenir ve karıştırmaya başlanır.
- Yavaş yavaş un eği edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandırmaya bırakılır.
- Hamuru tezgaha aldıktan sonra hafif un serperek 12 adet beze oluşturulur.
- Bezeleri hafif unlanmıs tezgah da merdane yardımı vilayetle yahut elinizde pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
- Açılan birinci hamuru, ısınan, yanmaz tavaya yerleştirilir ve orta ateşte denetimli bir formda pişirilir.
- Kenarları yavaşça kabarmaya başlayan bazlamayı sık sık çevirilir (her 10 sn).
- Balon üzere kabaran bazlamayı her iki tarafının da yanmadan pişmesi için bir iki kere daha çevirilir.
- Pişirdikten sonra bazlamaları pak bir bezin ortasına koyup üzerileri kapatılır.
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı