Yumuşacık Arnavut Ciğeri (Dışardan Yemeye Son) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram ciğer
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı un
- 3 adet patates
- Sıvı yağ
Yumuşacık Arnavut Ciğeri (Dışardan Yemeye Son) Tanımı Yapılışı
- Patatesleri küp küp doğrayıp hazırlayalım. Ciğerleri küp küp doğrayalım üzerine pulbiberi karabiberi ve tuzu atıp karıştıralım unu bir buzdolabı poşetine koyalım içine ciğeri atıp güzelce çevire çevire una bulayalım.
- Sonra tencereye yağ koyup patatesleri kızartmaya başlayalım yeniden farklı bir tencereye 1 su bardağı kadar sıvı yağ koyalım.
- Isınan yağın içerisine ciğeri azar azar atıp çevirelim piştiğinden emin olunca yağdan servis tabağına alalım.
- Yağda esasen çok çabuk pişiyor çok fazla bekletmeye gerek yok bu süreç ciğer bitene kadar tekrar edelim.
- Sonra kızaran patatesleri ve ciğerlerimizi servis tabağına alıp acılı sos soğan salatası ve ayran eşliğinde servis yapıyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.