
Yumurtasız Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yumurtasız Pankek Tanımı Yapılışı
- Alerjik bebek ve annelerine.
- Derin bir kaba süt, şeker, kabartma tozu, vanilyayı alıp güzelce çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ ve unu ek edelim. Ne çok koyu olsun ne de çok sıvı.
- Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım.
- Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan 1 yemek kaşığı dökelim. (ben hamur dağıtıcı kullanıyorum muhakkak çok pratik).
- Aralıklarla 3-4 tane tıpkı anda pişirebilirsiniz.
- Üstü göz göz olunca pişmiş demektir.
- Pankeklerimizi aksi çevirip başka yüzünü de pişirelim.