
Yumurtalı Tost Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 dilim ekmek
- 6 dilim hindi kuru et
- 6 dilim kaşar peyniri
- 2 dilim çedar peyniri
- 1 çay kaşığı kekik, pul biber, çörek otu, susam Üstteki gereçler isteğe bağlı çeşitlendirilebilir
Yumurtalı Tost Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çırptığımız yumurtaları yağladığınız tavaya döküyoruz.
- Omletin tam ortasına altlığı üstlü olacak halde iki dilim ekmeği yerleştiriyoruz.
- Piştikten sonra yumurtanın başka yüzünü çeviriyoruz.
- Çevirdiğiniz yüzün üzerine üstteki materyalleri ek ediyoruz.
- Daha sonra yumurtanın sağ ve sol kanatlarına içe katlıyoruz.
- Üçe katladıktan sonra ekmekleri üstüste getirerek tost formatına getiriyoruz. Böylece ekmekler dışarıda yumurta içerde kalacak. Afiyet olsun.