
Yumurtalı Taze Fasulye kavurması (Sarımsaklı Yoğurtlu) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram taze fasulye
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Çay kaşığı ucuyla karabiber pul biber tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Yumurtalı Taze Fasulye kavurması (Sarımsaklı Yoğurtlu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulyeleri ayıklayalım ve tek tek yıkayalım. Yıkadıktan sonra 1cm genişliğinde doğrayalım. Fasulyeleri tencereye alarak üstüne kapatacak kadar şu ekleyelim ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayalım süzelim ve soğuk suya tutalım bir kenara alalım.
- Tencereye yağı alalım ve ısınınca minik doğranmış soğanı ekleyip düzgünce kavuralım. Salçayı, karabiberi o, pul biberi, tatlı toz biberi ek edelim.
- İki cins çevirelim ve yumurtaları kıralım yumurtaları karıştırıp pisince haşlanmış olan fasulyeleri ek ederek tuzunu atalım dakika karıştırıp kavuralım ve ocaktan alalım.
- Servis yaparken sarımsaklı yoğurt dökelim üzerine pul biber afiyetle yiyelim. Hiç denemediyseniz bir sefer denemenizi öneririm. ???? ????