Yumurtalı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo pırasa
- 5 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (arzuya nazaran değişir)
Yumurtalı Pırasa Tanımı Yapılışı
- Pırasalar ayıklanıp ince ince doğranır ,güzelce bol suyla yıkanıp tencereye konur pişmeye bırakılır .
- Uygunca pişmeye başlayınca bir su bardağı sıcak su ek edip zerdeçal, tuz koyalım.
- Pişince yumurtaları bir kapa kırıp çatal ile çırpalım.
- Pırasanın üzerine dökelim.
- Kapağını kapatalım.
- Öbür tarafta yağı bir tavaya koyup içine kırmızı biberi koyup kızdıralım.
- Yumurtaların üzerine dökelim ocağı kapatalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.