
Yumurtalı Pazı Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 1 demet pazı
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
Yumurtalı Pazı Kavurması Tanımı Yapılışı
- Pazıları yıkayıp orta incelikte doğruyoruz.
- Tenceremize yağı olarak soğanları kavuruyoruz.
- Soğanlar piştikten sonra pazıları ekliyoruz.
- Pazılar suyunu saldıktan sonra karabiber ve kırmızı toz biberi ekliyoruz.
- 5 dakika kavrulduktan sonra üzerine yumurtayı ekleyip kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte bırakıyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra pul biber ek edilerek servis ediyoruz.