Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 tutam pirinç
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Pul piber
- Kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
Yumurtalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları güzelce yıkayıp doğruyoruz.
- Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip birazda onu kavuruyoruz.
- Ispanakları yavaş yavaş ekleyip onları da biraz kavuruyoruz.
- Üzerine pirinçleri ve baharatları ekleyip çok az su ekleyip kısık ateşte ıspanakların sapları yumuşayana kadar kapağı kapalı bir biçimde pişiriyoruz.
- Pişen ıspanağın üzerine kaşık yardımıyla yer açıp yumurtaları kırıyoruz.
- Yumurtaların üzerine de çok az tuz ve toz biber ek edip yumurtalar pişine kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Yumurtası da pişince servise hazır. Afiyet olsun.
.