
Yumurtalı Enginar (İtalyan Frıcasera) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet enginar (Ayıklanıp temizlenmiş)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tam buğday unu (Başka un da olur)
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yumurtalı Enginar (İtalyan Frıcasera) Tanımı Yapılışı
- Enginarları kararmaması için limonla ovup küp şeklinde doğrayın.
- Doğranmış enginarları unun içine atın tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- Zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın ve yemeklik doğranmış soğan ile fazla ununu silkelediğiniz enginarları ekleyin.
- Bir iki dakika kavurduktan sonra tavaya kapak kapatıp orta kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. (gerekirse çok az su ekleyebilirsiniz).
- Geri kalan unu 2 adet yumurta ile uygunca çırpıp pişen enginara ekleyip karıştırın. Yumurta ve enginarlar güzelce karışsın.