Yumurtalı Çiğköfte (Urfa Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 1 buçuk çay bardağı çiğköftelik bulgur
- 1 çay bardağı isot
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 küçük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 bardak su
- 4-5 kol yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yumurtalı Çiğköfte (Urfa Usulü) Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel maydanozları ve yeşil soğanları ince ince kıyıyoruz bir kenara alıyoruz.
- Sonra kuru soğanı ve sarımsağı da küçük küçük doğrayıp yoğurma kabına alıyoruz.
- İsotu bir tabakta biraz suyla ıslatıyoruz ki yeterlice rengini tadını versin.
- Öbür gereçleri ve isotu da yoğurma kabına aldıktan sonra yoğurmaya başlıyoruz.
- Az az su ek ederek yoğuruyoruz. Kurudukça ortada bir ekleyecek suyu hepsini birden dökmeyecek.
- Ben yalnızca yarım bardak suyla yoğurdum.
- Ne kadar az suyla yoğrulursa o kadar hoş olur tabi birden kuru da bırakmayalım yarım bardak ülkü. Yoğurdukça yumuşayacaktır.
- Yumuşadığında yeşil soğan ve maydanozu ekliyoruz. Biraz daha yoğuruyoruz çok ezmeden.
- Yağımızı bir tavaya alıp kızdırıyoruz ve çırptığımız yumurtaları ekleyip kavuruyoruz.
- En son çiğköftemize ekleyip yeterlice harmanlıyoruz.
- Çiğköftemiz fazla yağıda çekecektir sonra tabaklara paylaştırıp servis ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.