
Yumurtalı Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 5 çay bardağı ince burgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı urfa biberi
- 3 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köfte baharı
- İstenilen kadar tuz
- Yeşillik olarak 6 kol yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- Yumurtası içinde
- 4 ve 5 yumurta
- 1 su bardağından fazla sıvı yağ
- Yanında yeşillik olarak
- Turp kıvırcık marul limon nane turşuyla da servis yapabilirsiniz
Yumurtalı Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
- Yoğurma tepsisini alalım içine bulgurumuzu alalım isotu muzu bir kapta ıslatalım.
- Salçamızı ,baharatlarımızı, biberimizi atalım.
- Soğanımızı ince ince doğrayalım.
- Tıpkı biçimde sarımsaklarımızı da koyalım biberi salçayı ve baharatları soğanları ve sarımsakları evvel güzelce biraz yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra yavaş yavaş bu bulgurumuzu alalım.
- Yoğurma ya başlayalım. Yalnızca 1 su bardağı su tek yavaş yavaş yoğurarak ekleyelim.
- Hafif yumuşadığını anladığınız vakit yağını tavaya aktaralım düzgünce kızgın olduğu vakit yumurtaları çırpıp pişirelim.
- Pişirdikten sonra 2-3 dakika kenara alalım hafif bir su köfteye verdikten sonra yeşilliğimizi katalım ve biraz yeşillikle yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra yağlı yumurtayı ekleyelim.
- Yumurtaları bir kenara koyup evvel yağla harmanlayalım.
- Harmanladıktan sonra yumurtaları da köfteye aktaralım ancak yumurtaları çok küçültmeden hafif harmanlayalım.
- Sonra orta uzunluk portakal kadar elimizde top edip servis tabağına alalım. İstenilen yeşillikle servis yapabilirsiniz yanında ayranla afiyet olsun. .