
Yumurta Haşlama (Normal Yaptığımızdan Farklı Bir Haşlama) Tanımı İçin Materyaller
Haşlamak için
- 2 adet yumurta
- 2 su bardak su
- Tuz
- 1 kaşık tereyağ
- Damak tadına nazaran karabiber pul biber, kekik
Yumurta Haşlama (Normal Yaptığımızdan Farklı Bir Haşlama) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 bardak suya tuzu ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya yumurtaları kırıyoruz.
- Suya giren yumurtalar dağılmıyor o denli bir endişeniz olmasın yumurtanın akı çabucak kendini toplayıp sarı olan kısmı çevreliyor.
- Yumurta sarısı hafif pişince kestirimi 3-4 dakika kadar yumurtaları sudan alıyoruz.
- Tereyağını kızdırıp baharatları atıp altını kapatalım çok yanmasınlar.
- Tabağa aldığımız yumurtaların üstüne sosumuzu gezdirelim. Afiyet olsun ????Sarısı ile sos birleşince efsane bir tat oluyor ????.