Yumoş Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine )
- 5 veya 6 su bardağı un
- Maydanoz
- Beyaz peynir
Yumoş Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir yoğurma kabına ılık sütü suyu mayayı ve şekeri alalım.
- İki dakika kadar bekledikten sonra yağı, tuzu ve yumurta akını ilave edip güzelce karıştıralım.
- Oluşan karışıma unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Unumuzun marka veya cinsine göre miktarı az buçuk fark edebilir. Benim unumdan 5, 5 bardak aldı.
- Kulak memesi kıvamında olunca üzerini streç film ile kapatıp yarım saat veya bir saat arası mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken bir veya iki tutam maydanozu ince kıyalım.
- İstediğimiz miktar beyaz peyniri rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Maydanoz ile birleştirelim.
- Mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alıp bir iki tur havası çıkması için yoğuralım.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
- İstediğiniz şekilde ve boyutta poğaçalar yapabilirsiniz.
- İçine peynir maydanoz karışımından koyup kapattıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Yarım saat kadar da tepsi mayası için bekletelim.
- Minik bir kasede yumurta sarısını çırpalım (İçine bir tatlı kaşığı da sıvı yağ eklerseniz poğaçalarınız daha parlak gözükür)
- Tepsi mayası tamamlanan poğaçalarınıza nazikçe yumurta sarısını sürelim ki sönmesin.
- 180 derece alt üst açılmış fırında kontrollü bir şekilde üstü kızarana dek pişirelim.
Yumoş Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.