Yumoş Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (Yumurta küçükse 3 tane olacak) 1 tanesinin sarısı ayrılacak
- 1 su bardağı süt (Ilık)
- 1 su bardağı su (Ilık)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yas maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (Ele az yapışacak şekilde)
- Oda sıcaklığında tereyağı
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Yumoş Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin kaba un hariç bütün malzemeleri koydum ve maya eriyene kadar karıştırdım.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
- Elinize yapışınca elinizi yağlayıp yoğurmaya devam edin. Katı olmayacak. Elinize az yapışsın.
- 35-40 dk kadar üzerini kapattım ve mayalandı.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım ve 18 beze çıktı. 9 ar şekilde böldüm. Sırasıyla açıp yağlayıp üst üste koydum. Küçük tabak genişliğinde. En üste yağ koymadım.
- Sonra o yaptıklarımı dolaba koydum ve 15 dk orda dinlendi.
- Daha sonra kalan 9 bezeye de aynı işlemi yaptım ve diğer dolaba koyduğum hamuru çıkarıp tepsi büyüklüğünde açtım. Eşit parçalara bölüp rulo yapıp tepsiye dizdim.
- Üzerine yumurta sarısı, pekmez ve sıvı yağlı karışımı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişti. Herkese afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.