
Yulaf Kurabiye (Şekersiz Fırınsız) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı yulaf
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- Bitter çikolata
- Ceviz
- Toz hindistan cevizi
Yulaf Kurabiye (Şekersiz Fırınsız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yulafı rondodan geçirelim. Üzerine yumurta, bal kabartma tozu ve yağımızı ekleyip iyice karıştıralım.
- Ocağı kısık ateşte açalım tava iyice ısınsın. Biz karışımı yağlı kağıdın üzerine yuvarlak bir şekilde çok ince olmadan sürelim ve tavaya alalım.
- Kapağı kapalı şekilde 5 dakika kısık ateşte pişirelim. Sonra ters çevirip, tekrar ocağa alalım ve ağzını kapatmayalım. 5 dakikada üstü piştikten sonra tekrar ters çevirelim.
- Üzerine ben bitter çikolata sürdüm siz damla çikolata da koyabilirsiniz. O şekilde 7 dakikada pişsin.
- Kontrollü pişirmekte fayda var. Ocağınıza göre daha erken veya daha geç pişebilir.
- Altı hafif kahverengi olmaya başlayınca altını kapatalım. Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet bal şeker olsun.