Yulaf Ezmeli Acuka Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı eti lifalif yulaf ezmesi ince öğütülmüş yumuşak kıvam
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gram yağlı süzme peynir
- 5 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
Yulaf Ezmeli Acuka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kasenin içine salçaları rendelenmiş peyniri baharatları dövülmüş sarımsağı tahini ve zeytinyağını ilave ederek birlikte iyice kaşık yardımı ile karıştıralım.
- En son yulaf ezmesini bırakıp birlikte tekrar kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Ardından acukayı cam kavanoza bıraktıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin kapağını kapatın.
- Ardından buzdolabında bir haftaya yakın saklayabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.