Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufkalı Pilav

Yufkalı Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

300 gram kuzu kuşbaşı eti 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak et suyu 10 dal maydanoz 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı toz zerdeçal Kaplaması için:

2 adet yufka 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı süt

NASIL YAPILIR?

Kuru soğan ve sarımsağı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın Zeytinyağının yarısını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Kuzu kuşbaşı etleri yüksek ateşte kısa bir süre soteleyin Ardından üzerini geçecek kadar sıcak su katıp orta ateşte yumuşayana kadar pişirin Pişen etleri ocaktan alın Pirinci bol suda yıkayın ve fazla suyunu süzdürün Kalan zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Doğranmış kuru soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu sırasıyla ekleyip dirilikleri gidene kadar kavurun Suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ve tereyağını tencereye alıp pirinçler şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün Pilava renk vermesi için toz zerdeçalı bu aşamada ekleyin Sıcak et suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte pilavı pişirin Demlenmeye bırakın İlk yufkayı mutfak tezgahına serin Üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla süt sürüp diğer yufkayı üzerine açın ve yapışması için hafifçe bastırın Hazırladığınız iki katlı yufkayı dört eşit parçaya bölün Demlenen pilavı, ayrı bir yerde pişirdiğiniz kuzu eti ve kıyılmış maydanoz yapraklarıyla hafifçe karıştırın Yumurta sarısını küçük bir kapta, zeytinyağı ilavesiyle karıştırın Yufka parçalarını servis kaselerine yerleştirin İç kısımlarını hazırladığınız kuzu etli pilavla tepeleme bir şekilde doldurun Dışarıda kalan uç kısımlarına hafifçe çırpılmış yumurta sarısı sürüp pilavın üzerine kapatın Aynı işlemi diğer yufkalara da uygulayın Pilavın üzerinin tamamen kapanmış olmasına dikkat edin Servis kaselerinde hazırladığınız yufkalı pilavları yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirerek çıkartın Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2025 dakika kadar pişirin Fırından çıkardığınız pilavları sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın


 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt