iltasyazilim
FD Üye
Yufkadan Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet hazır yufka
Ara sosu:
*1 çay bardağı sıvı yaği
*1 çay bardağı soda
*2 yumurta
*1 çay bardağı süt
Kıyma harcı:
*300 gr kıyma
*Maydonoz
*Tuz karabiber
*Pulbiber
*1 büyük kab
*Sıcak su
Yufkadan Su Böreği Tarifi Yapılışı Çok kolay bir tarif isterseniz kıymalı veya peynirli yapabilirsiniz 6 adet yufkanın 3 tanesini alt kısmı için 3 tanesi üst kısmı için kullandım hanımlar
Yufkanın hepsini dörde bölüp yaptım daha kolay oldu önce sıcak suya batırdım Sonra tepsime serdim Her serdiğim yufkadan sonra sosumu fırca ile üzerine sürdüm
Üç yufkamı bu şekilde serip üzerine kıyma harcımı döktüm ve eşit şekilde dağıttım
Şimdi geri kalan üc yufkayı da bu şekilde serip aralarına sos sürdüm
Üzerine de geri kalan sosumu döküp dağıttım
Ve ardından kare şeklinde dilimledim
Çörekotu serpip fırında pişirdim
Afiyet olsun
*6 adet hazır yufka
Ara sosu:
*1 çay bardağı sıvı yaği
*1 çay bardağı soda
*2 yumurta
*1 çay bardağı süt
Kıyma harcı:
*300 gr kıyma
*Maydonoz
*Tuz karabiber
*Pulbiber
*1 büyük kab
*Sıcak su
Yufkadan Su Böreği Tarifi Yapılışı Çok kolay bir tarif isterseniz kıymalı veya peynirli yapabilirsiniz 6 adet yufkanın 3 tanesini alt kısmı için 3 tanesi üst kısmı için kullandım hanımlar
Yufkanın hepsini dörde bölüp yaptım daha kolay oldu önce sıcak suya batırdım Sonra tepsime serdim Her serdiğim yufkadan sonra sosumu fırca ile üzerine sürdüm
Üç yufkamı bu şekilde serip üzerine kıyma harcımı döktüm ve eşit şekilde dağıttım
Şimdi geri kalan üc yufkayı da bu şekilde serip aralarına sos sürdüm
Üzerine de geri kalan sosumu döküp dağıttım
Ve ardından kare şeklinde dilimledim
Çörekotu serpip fırında pişirdim
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.