
Yufkadan Fındık Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 adet domates
- 1 adet sivribiber
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Yarım çay bardağı su
Yufkadan Fındık Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir tane yufkamızı seriyoruz .
- Daha sonra üzerine su ,sıvı yağ karışımını sürüp öteki yufkayı üzerine seriyoruz.
- İç harcı için domates, soğan, biber rondodan geçirip tüm materyalleri katıp karıştırıyoruz.
- Yufkamızı kase ile yuvarlak halde kesin.
- Üzerine harcımızdan bırakıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz, denetimli pişirelim yufkalar çabucak kızarabiliyor afiyetler olsun
.