bilgisayarci
FD Üye
Yufkadan Çıtır Kuruvasan Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 125 gr margarin
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Galeta unu
Yufkadan Çıtır Kuruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin eritilir sıvı yağ ve soda ilave edilir. Birinci kat serilir 3-4 kaşık sos fırça ile sürülerek yağlanır.
- Yağlanmış olan birinci kat üzerine ikinci ve daha sonra üçüncü kat yine aynı işlemle serilerek yağlanır.
- Önce dörde daha sonra herbir parça tekrar dörde bölünerek kalın olan tarafa istenilen iç malzeme koyulur ve sarılır böylelikle 16 adet kuruvasanımız oldu.
- Kalan üç yufkayada aynı işlem uygulanarak 32 adet kuruvasan olacak.
- Galeta ununa bulanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir pişirilir.
- Bir gün önceden yapılıp buzdolabında bekletilebilir, dondurucuya atılıp (Galeta unlu) daha sonra pişirilebilir. Deneyen herkesten tam not alan harika bir börek tarifi afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.