Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufkada Kıymalı Karnabahar

Yufkada Kıymalı Karnabahar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEME LİSTESİ:

4 yufka
yarım karnabahar
400 gr kıyma
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
sıvıyağ

SOSU İÇİN:

1 çorba k tereyağı
1 çorba k biber salçası
1 çorba k domates salçası
su

ÜZERİ İÇİN:

sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI:

Tencerede su kaynatıyoruz ve karnabaharı bütün olarak koyup haşlıyoruz Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz Büyük bir tavaya sıvıyağ döküyoruz Soğanı ve sarımsağı soteliyoruz Kıymayı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz Karnabaharı ince ince doğrayıp tavaya ekliyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz

Son olarak ince doğranmış maydanozu ilave ediyoruz Yufkayı tezgaha seriyoruz Kendimizden taraf olan kenarını hafif katlıyoruz Bu kenara da iç harcın 3te 1ini koyuyoruz İki kenarını da ortaya doğru eşit olarak kapatıyoruz Rulo şeklinde sarıyoruz Dilimliyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Sosu için, tereyağını tencerede eritiyoruz Salçaları koyup kavuruyoruz Suyla kıvamını açıyoruz Yufkada karnabaharları servis tabağına diziyoruz Üzerine önce sosu, sonra sarımsaklı yoğurdu döküyoruz

Kaynak : Oktay Usta
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt