iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
4 yufka
yarım karnabahar
400 gr kıyma
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
sıvıyağ
SOSU İÇİN:
1 çorba k tereyağı
1 çorba k biber salçası
1 çorba k domates salçası
su
ÜZERİ İÇİN:
sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Tencerede su kaynatıyoruz ve karnabaharı bütün olarak koyup haşlıyoruz Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz Büyük bir tavaya sıvıyağ döküyoruz Soğanı ve sarımsağı soteliyoruz Kıymayı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz Karnabaharı ince ince doğrayıp tavaya ekliyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz
Son olarak ince doğranmış maydanozu ilave ediyoruz Yufkayı tezgaha seriyoruz Kendimizden taraf olan kenarını hafif katlıyoruz Bu kenara da iç harcın 3te 1ini koyuyoruz İki kenarını da ortaya doğru eşit olarak kapatıyoruz Rulo şeklinde sarıyoruz Dilimliyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Sosu için, tereyağını tencerede eritiyoruz Salçaları koyup kavuruyoruz Suyla kıvamını açıyoruz Yufkada karnabaharları servis tabağına diziyoruz Üzerine önce sosu, sonra sarımsaklı yoğurdu döküyoruz
Kaynak : Oktay Usta
4 yufka
yarım karnabahar
400 gr kıyma
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
sıvıyağ
SOSU İÇİN:
1 çorba k tereyağı
1 çorba k biber salçası
1 çorba k domates salçası
su
ÜZERİ İÇİN:
sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Tencerede su kaynatıyoruz ve karnabaharı bütün olarak koyup haşlıyoruz Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz Büyük bir tavaya sıvıyağ döküyoruz Soğanı ve sarımsağı soteliyoruz Kıymayı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz Karnabaharı ince ince doğrayıp tavaya ekliyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz
Son olarak ince doğranmış maydanozu ilave ediyoruz Yufkayı tezgaha seriyoruz Kendimizden taraf olan kenarını hafif katlıyoruz Bu kenara da iç harcın 3te 1ini koyuyoruz İki kenarını da ortaya doğru eşit olarak kapatıyoruz Rulo şeklinde sarıyoruz Dilimliyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Sosu için, tereyağını tencerede eritiyoruz Salçaları koyup kavuruyoruz Suyla kıvamını açıyoruz Yufkada karnabaharları servis tabağına diziyoruz Üzerine önce sosu, sonra sarımsaklı yoğurdu döküyoruz
Kaynak : Oktay Usta