Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufka Mantısı

Hoş geldin! goky tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yufka Mantısı
0
94

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
yufka-mantisi.jpg

Yufka Mantısı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yufka
  • 200-300 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Karabiber, tuz, pul biber yahut kırmızı toz biber
Mantıyı ıslatmak için:
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı et suyu
  • Biraz tuz
Servis ederken üzeri için:
  • Domates salçası
  • Tereyağı
  • Yoğurt

Yufka Mantısı Tanımı Yapılışı

  1. Bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Yufkalarımızı ortadan kesiyoruz.
  3. Yarım yufkayı alıp düz kısmına hazırladığımız harcını koyuyoruz ve gevşek olmadan sarıyoruz.
  4. Yağlanmış borcam yahut öteki bir fırın kabına sardığımız mantıyı dilimlik kesip koyuyoruz.
  5. 180-200 derecede pişene kadar pişiriyoruz.
  6. Islatmak için su, et suyu ve tuzu kaynatıyoruz.
  7. Fırından çıkarttığımız mantının üstüne dikkatlice döküyoruz. Çıtır olması için fazla dökmeyin.
  8. Servis için üstüne yoğurt döküyoruz.
  9. Salça ve tereyağını da ocakta eritiyoruz. Yoğurdun üstüne döküyoruz.Afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt