bilgisayarci
FD Üye

Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tüm tavuk veya yoksa 1 parça göğüs eti ( haşlanacak )
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 3 tatlı kaşığı pulbiber (biz acı yaparız siz azaltabilirsiniz )
- Su
Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğumuzu haşlayalım. Suyunu bir kenara ayıralım.
- Tavuğumuzu el ile küçük parçalara ayıralım. ( didelim )
- Tenceremize sıvı yağımızı alalım. Unumuzu koyup çırpma teli ile kavuralım.
- Ardından pulbiberimizi koyalım. Unla beraber kavuralım.
- Kokusu çıkan pulbiberin üzerine salçamızı ekleyip kavuralım.
- 2 su bardağı soğuk su ekleyelim çırpma teli ile. Karıştırmaya devam edelim.
- Yoğunlaşan harcımıza tavuk suyumuzu karıştırarak ekleyelim.
- Tavuk parçalarını da ekleyelim, tuzumuzu atalım.
- 15 dk daha kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.