Yosun nedir,
Yosunun faydaları nelerdir,
Yosun kurleri
Hepimizin bildiği yosun, yani, cicekleri olayan su bitkilerinin, su yuzeinde ve diplerinde bulunan ksımı, botanikte liken adıyla tanınır Makul olanı izlanda yosunudurFaydalarını syacak olursak;
* Zayıflatıcı ozelliği vardır Dışarıdan surulerek uygulandığında, surulduğu yerleri zayıflatır
* Bağırsak parazitleri uzerinde etkilidir Haşlanması bağırsak kurtlarını doker
* Saclarınızı suyu ile yıkarsanız,saclarınızı kuvvetlendirir
Ayrıca, el ve ayak titremeleri icin, yosun ile yapılabilecek bir kur tarifi vermek istiyorum
GEREKLİ MALZEMELER :
* Yosun (Liken),
* Tarcın,
* Yaban eriği,
* Limon kabuğu,
* Portakal,
* Bal
KURLERİNİ HAZIRLANIŞ VE KULLANIM ŞEKİLLERİ :
* Cekirdeklerini ayıkladığınız yaban eriklerini, İzlanda yo*sunu ile birlikte yirmi dakika sureyle suda kaynatın Kaynamış yosunları yıkıp posasını alın İcine, rendelenmiş limon kabukları ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar bal ile karış*tırın Hazırlanan lapadan yemeklerden once bir veya iki corba kaşığı yiyin
* Oğutulmuş tarcın kabukları, yosun ile birlikte yirmi dakika sureyle suda kaynatılır Suzulerek elde edilen sıvı*ya, şurup kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilerek ka*rıştırılır Hazırlanan bu şuruptan kahvaltıdan once ve yat*madan ısıtılarak bir fincan icilir
Yosunun faydaları nelerdir,
Yosun kurleri
Hepimizin bildiği yosun, yani, cicekleri olayan su bitkilerinin, su yuzeinde ve diplerinde bulunan ksımı, botanikte liken adıyla tanınır Makul olanı izlanda yosunudurFaydalarını syacak olursak;
* Zayıflatıcı ozelliği vardır Dışarıdan surulerek uygulandığında, surulduğu yerleri zayıflatır
* Bağırsak parazitleri uzerinde etkilidir Haşlanması bağırsak kurtlarını doker
* Saclarınızı suyu ile yıkarsanız,saclarınızı kuvvetlendirir
Ayrıca, el ve ayak titremeleri icin, yosun ile yapılabilecek bir kur tarifi vermek istiyorum
GEREKLİ MALZEMELER :
* Yosun (Liken),
* Tarcın,
* Yaban eriği,
* Limon kabuğu,
* Portakal,
* Bal
KURLERİNİ HAZIRLANIŞ VE KULLANIM ŞEKİLLERİ :
* Cekirdeklerini ayıkladığınız yaban eriklerini, İzlanda yo*sunu ile birlikte yirmi dakika sureyle suda kaynatın Kaynamış yosunları yıkıp posasını alın İcine, rendelenmiş limon kabukları ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar bal ile karış*tırın Hazırlanan lapadan yemeklerden once bir veya iki corba kaşığı yiyin
* Oğutulmuş tarcın kabukları, yosun ile birlikte yirmi dakika sureyle suda kaynatılır Suzulerek elde edilen sıvı*ya, şurup kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilerek ka*rıştırılır Hazırlanan bu şuruptan kahvaltıdan once ve yat*madan ısıtılarak bir fincan icilir