Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Tat Köpete

Yöresel Tat Köpete
0
96

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
yoresel-tat-kopete.jpg

Yöresel Tat Köpete Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ yahut tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5 6 su bardağı

Yöresel Tat Köpete Tanımı Yapılışı

  1. Sıvı materyallerin ılık olmasına dikkat edelim.Karıştırma kabına evvel sıvı gereçleriyle mayayı eriterek toz tozşekeri ve unu da yavaş yavaş ekliyoruz.
  2. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Pak bir bezle sararak bir saat mayanlanmasını bekliyoruz.
  4. Mayalanan hamuru fırın tepsisine alarak elimizle düzlüyoruz.
  5. Tepsi mayası için 10 dakika bekleyerek 200 derecelik fırında pişiriyoruz .
  6. Dilimleyererek servis ediyoruz hem kolay hemde çok lezzetli tanım şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt