
Yöresel Tat Köpete Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ yahut tereyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- Aldığı kadar un yaklaşık 5 6 su bardağı
Yöresel Tat Köpete Tanımı Yapılışı
- Sıvı materyallerin ılık olmasına dikkat edelim.Karıştırma kabına evvel sıvı gereçleriyle mayayı eriterek toz tozşekeri ve unu da yavaş yavaş ekliyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Pak bir bezle sararak bir saat mayanlanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamuru fırın tepsisine alarak elimizle düzlüyoruz.
- Tepsi mayası için 10 dakika bekleyerek 200 derecelik fırında pişiriyoruz .
- Dilimleyererek servis ediyoruz hem kolay hemde çok lezzetli tanım şimdiden afiyet olsun ????.