
Yöresel Sütlü Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet kızartmalık kabak
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
Yöresel Sütlü Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kabaklarımızı alaca soyup minik küpler halinde doğrayıp tenceremize alalım (Kabak ne kadar fazla olursa o kadar lezzetli oluyor)
- Üzerine bulgurunuda bırakıp iki misli su katıp tuzunuda karıştırıp kaynamaya bırakalım orta sıra karıştıralım.
- Yemek suyunu çekene kadar pişirelim ve sütünü katalım.
- Kısık ateşte hafif kıvam alıp özleşene kadar 15 dakika kadar kâfi olacaktır. Kolay gelsin afiyetler olsun ♨????????