Yöresel Parça Etli Sumaklı Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 1 kg yeşil dolmalık biber
- 500 gram kuzu et küçük kıyılmış
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası acılı
- 5-6 adet sivribiber
- 1 demet maydanoz
- Ben sade yağ kullanıyorum (Tereyağı olabilir) 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 bardak sumak tane
Yöresel Parça Etli Sumaklı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar oyulur. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır.
- İç harcını bütün malzemeler doğranıp karıştırılır.
- Patlıcanları ve biberleri yaptığımız malzemeler koyulur.
- Birbirine geçirilerek tencereye konur.
- Üstüne iki bardakta ıslattığımız sumak suyunu yarısı içine yarısında dışına dökülür.
- Sıcak su ekleyip 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.