Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Parça Etli Sumaklı Dolma

Yöresel Parça Etli Sumaklı Dolma
0
35

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
yoresel-parca-etli-sumakli-dolma.jpg

Yöresel Parça Etli Sumaklı Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg yeşil dolmalık biber
  • 500 gram kuzu et küçük kıyılmış
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası acılı
  • 5-6 adet sivribiber
  • 1 demet maydanoz
  • Ben sade yağ kullanıyorum (Tereyağı olabilir) 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 bardak sumak tane

Yöresel Parça Etli Sumaklı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanlar oyulur. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır.
  2. İç harcını bütün malzemeler doğranıp karıştırılır.
  3. Patlıcanları ve biberleri yaptığımız malzemeler koyulur.
  4. Birbirine geçirilerek tencereye konur.
  5. Üstüne iki bardakta ıslattığımız sumak suyunu yarısı içine yarısında dışına dökülür.
  6. Sıcak su ekleyip 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Yöresel Parça Etli Sumaklı Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt