Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Mahluta Çorbası

Yöresel Mahluta Çorbası
0
37

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yoresel-mahluta-corbasi.jpg

Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 bardak et suyu (  2+2 =4 olarak içme suyu ile yapabilir)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Üzeri İçin;
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Koruk sosu ya da limon suyu

Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kırmızı mercimek düzgünce yıkanır.
  2. Tencereye soğan doğranır hafif sotelenir, üzerine kimyon, karabiber ve zerdeçal ek edip baharatların kokusu hafif çıkana kadar kavrulur.
  3. Kırmızı mercimek ilave edilir tekrar birkaç dakika kavrulur.
  4. Suyu ve tuzu ek edilip mercimek uygunca pişirilir.
  5. İlk sıcağı çıkınca pürüzsüz olması için blenderdan geçirip servis kasesine alınca üzerine erimiş tereyağlı ve kırmızı biberle yapılan sosu gezdirilir.
  6. Arzuya nazaran limon ya da koruk suyu tercih edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Not : Pişirme esnasında düdüklü tencere kullanmak vakitten kazandırıyor.

Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt