
Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 bardak et suyu ( 2+2 =4 olarak içme suyu ile yapabilir)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- Kırmızı biber
- Koruk sosu ya da limon suyu
Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı mercimek düzgünce yıkanır.
- Tencereye soğan doğranır hafif sotelenir, üzerine kimyon, karabiber ve zerdeçal ek edip baharatların kokusu hafif çıkana kadar kavrulur.
- Kırmızı mercimek ilave edilir tekrar birkaç dakika kavrulur.
- Suyu ve tuzu ek edilip mercimek uygunca pişirilir.
- İlk sıcağı çıkınca pürüzsüz olması için blenderdan geçirip servis kasesine alınca üzerine erimiş tereyağlı ve kırmızı biberle yapılan sosu gezdirilir.
- Arzuya nazaran limon ya da koruk suyu tercih edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı