Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Madımak Yemeği

Yöresel Madımak Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Yöresel Madımak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram madımak otu (ince ince kıyılmış)
*1 çay bardağı bulgur
*2 litreye yakın sıcak su (madımak otlarını haşlamak için)
*Çemeni sıyrılmış pastırma (arzuya göre soğan, sucuk kullanılabilir)
*Tuz
*Sıvı yağ

*
Yöresel Madımak Yemeği Tarifi Yapılışı Kaynayan suyun içerisine ince ince kıyılmış madımak otları atılır Üzerine yıkanmış bulgurlar eklenir Suyunu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakılır Pişme işlemi bittikten sonra ayrı bir tavada doğranmış pastırmalar sıvı yağda 34 dakika kavrulur Madımak yemeğinin içerisine eklenir 5 dakikada bu şekilde kaynatılır Tuzu ilave edilir Yufka ile servis yapılır Afiyet olsun
*
 
858,505Konular
982,790Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt