Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Lezzet Topalak Çorbası

Yöresel Lezzet Topalak Çorbası
0
45

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
yoresel-lezzet-topalak-corbasi.jpg

Yöresel Lezzet Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kaburga eti
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yöresel Lezzet Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 kg kaburga etini  düdüklü tencerede bol suda yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Bulgurumuzu üzeri geçecek kadar sıcak suyla ıslatalım.
  3. 15 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirelim.
  4. Daha sonra bir tavaya soğanları küp küp ince şekilde doğrayalım ,bir yemek kaşığı tereyağ ve az sıvı yağı ekleyip kavuralım.
  5. Kavrulan soğanlara salça ve pul biber ekleyip bulgurun üzerine dökelim tuzunu da ekleyip iyice yoğuralım.
  6. Daha sonra yumurta ve ununu da ekleyip kıvama gelip dağılmayacak hale gelene kadar yoğurmaya devam edelim.
  7. Hamurumuz olunca elimizi arada unlayıp misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
  8. Haşlanmış etlerimizi suyuyla birlikte derin bir tencereye alalım.
  9. Yemeğimiz et suyunda pişecek lezzetine lezzet katacak ????.
  10. Et suyu kaynamaya başladığı zaman yuvarlandığımız köftelerimizi içine atalım.
  11. Köfteler yumuşayana ve özünü bırakana kadar birlikte pişirelim.
  12. Köftelerimiz olduktan sonra diğer yanda bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ alıp eritelim .
  13. Eriyince salçamızı ekleyip ezerek kavuralım ,toz kırmızı biber ve naneyi ekleyip tencerede kaynamakta olan köfte ve etlerimizin üzerine dökelim.
  14. Bu arada yemeğimizin tuzunu damak tadımıza göre ayarlayalım.
  15. 5 dakika kadar daha kaynatalım daha sonra yemeğimiz servise hazır afiyet olsun ????.
Yöresel Lezzet Topalak Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt