
Yöresel Lezzet Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kaburga eti
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Yöresel Lezzet Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kaburga etini düdüklü tencerede bol suda yumuşayana kadar pişirelim.
- Bulgurumuzu üzeri geçecek kadar sıcak suyla ıslatalım.
- 15 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirelim.
- Daha sonra bir tavaya soğanları küp küp ince şekilde doğrayalım ,bir yemek kaşığı tereyağ ve az sıvı yağı ekleyip kavuralım.
- Kavrulan soğanlara salça ve pul biber ekleyip bulgurun üzerine dökelim tuzunu da ekleyip iyice yoğuralım.
- Daha sonra yumurta ve ununu da ekleyip kıvama gelip dağılmayacak hale gelene kadar yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz olunca elimizi arada unlayıp misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
- Haşlanmış etlerimizi suyuyla birlikte derin bir tencereye alalım.
- Yemeğimiz et suyunda pişecek lezzetine lezzet katacak ????.
- Et suyu kaynamaya başladığı zaman yuvarlandığımız köftelerimizi içine atalım.
- Köfteler yumuşayana ve özünü bırakana kadar birlikte pişirelim.
- Köftelerimiz olduktan sonra diğer yanda bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ alıp eritelim .
- Eriyince salçamızı ekleyip ezerek kavuralım ,toz kırmızı biber ve naneyi ekleyip tencerede kaynamakta olan köfte ve etlerimizin üzerine dökelim.
- Bu arada yemeğimizin tuzunu damak tadımıza göre ayarlayalım.
- 5 dakika kadar daha kaynatalım daha sonra yemeğimiz servise hazır afiyet olsun ????.