Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi

Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi
0
65

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
yoresel-bir-lezzet-kabak-koftesi.jpg

Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı İçin Materyaller

  • Kışlık kara kabak (mücver kabağı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 5-6 su bardağı un
  • Tuz
Sosu İçin;
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu

Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabaklar soyulup rendelenir.
  2. Öteki gereçler ek edilip yoğurulur.
  3. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğimizde fırın tepsisine ekstra yağlanmış yağlı kağıdın üzerine serilir (olabildiğince ince döşenir üzeri bastırılıp sıkılaştırılır).
  4. Hamuru bekletmeden tepsiye koymanız gerekir yoksa sulanır.
  5. Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında suyunu salıp geri çekene kadar üzeri de kızarana kadar pişirilir (çok fazla pişirmeyin tahta üzere olur).
  6. Fırından çabucak çıkartılır. Servis tabağına gelişi hoş parçalanarak konulur.
  7. Sosu için sarımsaklar rendelenir. Başka gereçlerle birlikte karıştırılıp, çırpılır.
  8. Servis ederken kabak köftemizin üzerine bu sostan gezdirilir. Afiyet olsun.
Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt