
Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- Kışlık kara kabak (mücver kabağı)
- Yarım demet maydanoz
- 2 orta uzunluk soğan
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 5-6 su bardağı un
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu
Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar soyulup rendelenir.
- Öteki gereçler ek edilip yoğurulur.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğimizde fırın tepsisine ekstra yağlanmış yağlı kağıdın üzerine serilir (olabildiğince ince döşenir üzeri bastırılıp sıkılaştırılır).
- Hamuru bekletmeden tepsiye koymanız gerekir yoksa sulanır.
- Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında suyunu salıp geri çekene kadar üzeri de kızarana kadar pişirilir (çok fazla pişirmeyin tahta üzere olur).
- Fırından çabucak çıkartılır. Servis tabağına gelişi hoş parçalanarak konulur.
- Sosu için sarımsaklar rendelenir. Başka gereçlerle birlikte karıştırılıp, çırpılır.
- Servis ederken kabak köftemizin üzerine bu sostan gezdirilir. Afiyet olsun.