Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yok Böyle Bir Tat Pastane Tadı Poğaça

Hoş geldin! h4runsrhn tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yok Böyle Bir Tat Pastane Tadı Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Yok Böyle Bir Tat Pastane Tadı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*1 paket instant kuru maya
*Kontrollü ele yapışmayacak kadar yaklaşık 2 su bardağı un hala ele yapişirsa un ekleyin

İç harcı için;

*Peynir maydanoz karışımı

Üzeri için;

*1 yumurta sarısı
*Haşhaş
*Çörek otu

Pizza poğaça için;

*1 adet sivri biber
*Bir miktar maydanozlu peynir karışımı
*Domates
*Zeytin

Yok Böyle Bir Tat Pastane Tadı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle margarin veya tereyağı bir kaba alalım üzerine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyelim
*Ayrı bir cezve içinde süt ve suyu karıştırıp ısıtalım
*Ilık olduktan sonra içine şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekleyelim
*Beş dakika bekledikten sonra süt maya karışımını da harcımıza ekleyelim
*İçine biraz tuz ve unu ekleyip iyice yoğuralım (hamur çok yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince biraz daha yoğurup üzerini kapatalım)
*40 dakika mayalanması için bekleyelim
*Daha sonra iç harcını hazırlayalım (iç harç istediğiniz gibi yapabilirsiniz, ben tercihimi peynirden kullandım)
*Pizza poğaça için bir beze alalım elimizle açalım
*Üzerine biraz domates biber peynir zeytin ekleyip fırın tepsisine dizelim tepside de 15 dakika mayalanmasını bekleyelim
*Pizza poğaça 4 tane yaptım geri kalan hamuru peynirli yaptım ve kapadım şekilde görüldüğü gibi
*Tüm hamura iç harç doldurup tepsiye dizdikten sonra üzerine bir tane yumurta sarısı sürüp çörek otu ve haşhaş ekleyelim
*Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında poğaçalarımızı kızarana kadar pişirelim

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt