iltasyazilim
FD Üye
Yok Böyle Bir Tat Pastane Tadı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*1 paket instant kuru maya
*Kontrollü ele yapışmayacak kadar yaklaşık 2 su bardağı un hala ele yapişirsa un ekleyin
İç harcı için;
*Peynir maydanoz karışımı
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Haşhaş
*Çörek otu
Pizza poğaça için;
*1 adet sivri biber
*Bir miktar maydanozlu peynir karışımı
*Domates
*Zeytin
Yok Böyle Bir Tat Pastane Tadı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle margarin veya tereyağı bir kaba alalım üzerine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyelim
*Ayrı bir cezve içinde süt ve suyu karıştırıp ısıtalım
*Ilık olduktan sonra içine şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekleyelim
*Beş dakika bekledikten sonra süt maya karışımını da harcımıza ekleyelim
*İçine biraz tuz ve unu ekleyip iyice yoğuralım (hamur çok yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince biraz daha yoğurup üzerini kapatalım)
*40 dakika mayalanması için bekleyelim
*Daha sonra iç harcını hazırlayalım (iç harç istediğiniz gibi yapabilirsiniz, ben tercihimi peynirden kullandım)
*Pizza poğaça için bir beze alalım elimizle açalım
*Üzerine biraz domates biber peynir zeytin ekleyip fırın tepsisine dizelim tepside de 15 dakika mayalanmasını bekleyelim
*Pizza poğaça 4 tane yaptım geri kalan hamuru peynirli yaptım ve kapadım şekilde görüldüğü gibi
*Tüm hamura iç harç doldurup tepsiye dizdikten sonra üzerine bir tane yumurta sarısı sürüp çörek otu ve haşhaş ekleyelim
*Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında poğaçalarımızı kızarana kadar pişirelim
*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*1 paket instant kuru maya
*Kontrollü ele yapışmayacak kadar yaklaşık 2 su bardağı un hala ele yapişirsa un ekleyin
İç harcı için;
*Peynir maydanoz karışımı
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Haşhaş
*Çörek otu
Pizza poğaça için;
*1 adet sivri biber
*Bir miktar maydanozlu peynir karışımı
*Domates
*Zeytin
Yok Böyle Bir Tat Pastane Tadı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle margarin veya tereyağı bir kaba alalım üzerine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyelim
*Ayrı bir cezve içinde süt ve suyu karıştırıp ısıtalım
*Ilık olduktan sonra içine şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekleyelim
*Beş dakika bekledikten sonra süt maya karışımını da harcımıza ekleyelim
*İçine biraz tuz ve unu ekleyip iyice yoğuralım (hamur çok yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince biraz daha yoğurup üzerini kapatalım)
*40 dakika mayalanması için bekleyelim
*Daha sonra iç harcını hazırlayalım (iç harç istediğiniz gibi yapabilirsiniz, ben tercihimi peynirden kullandım)
*Pizza poğaça için bir beze alalım elimizle açalım
*Üzerine biraz domates biber peynir zeytin ekleyip fırın tepsisine dizelim tepside de 15 dakika mayalanmasını bekleyelim
*Pizza poğaça 4 tane yaptım geri kalan hamuru peynirli yaptım ve kapadım şekilde görüldüğü gibi
*Tüm hamura iç harç doldurup tepsiye dizdikten sonra üzerine bir tane yumurta sarısı sürüp çörek otu ve haşhaş ekleyelim
*Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında poğaçalarımızı kızarana kadar pişirelim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.