iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
İç malzemeleri
**250g orta yağlı kıyma et
**1 adet kuru soğan
**1 adet patates
**1 kahve fincanı zeytinyağı
**1,5 çay bardağı ceviz içi
**Biraz maydanoz
**Tuz
*karabiber
*kırmızı biber
Damak tadınıza göre baharatları ayarlayabilirsiniz
Dış malzemeler
**1 su köftelik bulgur
**1 su bardağı köftelik yarma bulgur
**2 yemek kaşığı un
**1 yumurta
**1’er yemek kaşığı tuz
*kırmızı biber
*kuru reyhan
*1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
*1,5 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
İç malzemenin hazırlanması, eti zeytinyağı ile kavuralım*Patatesi, soğanı zardan daha küçük doğrayıp ekleyelim iyice kavrulunca tuzu, baharatları katıp bir süre daha kavuralım*Cevizi, maydanozu ilave edip karıştıralım*Soğumaya bırakalım
Dış malzemenin hazırlanması, yarma ve bulguru yoğurma kabına alalım*2 su bardağı soğuk su ile ıslatıp 15 dk bekletelim*Baharatları, tuzu ekleyip hamuru özleşinceye kadar yoğuralım*Arada bir su vererek en son yumurta ve unu ekleyip yoğurma işlemini tamamlayalım*Yumurtadan küçük toplar yapıp içini külah gibi oyalım ( bu arada elimizi suya batırmayı unutmayalım )*İç harçtan bir tatlı kaşığı içine koyalım*Ağzını kapatıp yuvarlayıp hafif üzerini bastırıp yassı yapalım bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi yaparak tamamlayalım
1,5 litre suyu 1 yemek kaşığı tuz ile kaynatalım*78 adet köfteyi kaynayan suya atalım*56 dk kadar haşlayalım*Köfteler su yüzeyine çıkınca haşlanmış demektir Bütün köfteler bitinceye kadar aynı işlemi yapalım, cam kapaklı bir kaba yerleştirelim
Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım*Tereyağında salçalı sosu hazırlayalım*Servis yaparken istenilen miktarda köfteyi tabağa alalım üzerine 3 yemek kaşığı yoğurdu dökelim daha sonra salçalı sostan üzerine ilave edelim
Servise hazır afiyet olsun
*
İç malzemeleri
**250g orta yağlı kıyma et
**1 adet kuru soğan
**1 adet patates
**1 kahve fincanı zeytinyağı
**1,5 çay bardağı ceviz içi
**Biraz maydanoz
**Tuz
*karabiber
*kırmızı biber
Damak tadınıza göre baharatları ayarlayabilirsiniz
Dış malzemeler
**1 su köftelik bulgur
**1 su bardağı köftelik yarma bulgur
**2 yemek kaşığı un
**1 yumurta
**1’er yemek kaşığı tuz
*kırmızı biber
*kuru reyhan
*1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
*1,5 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
İç malzemenin hazırlanması, eti zeytinyağı ile kavuralım*Patatesi, soğanı zardan daha küçük doğrayıp ekleyelim iyice kavrulunca tuzu, baharatları katıp bir süre daha kavuralım*Cevizi, maydanozu ilave edip karıştıralım*Soğumaya bırakalım
Dış malzemenin hazırlanması, yarma ve bulguru yoğurma kabına alalım*2 su bardağı soğuk su ile ıslatıp 15 dk bekletelim*Baharatları, tuzu ekleyip hamuru özleşinceye kadar yoğuralım*Arada bir su vererek en son yumurta ve unu ekleyip yoğurma işlemini tamamlayalım*Yumurtadan küçük toplar yapıp içini külah gibi oyalım ( bu arada elimizi suya batırmayı unutmayalım )*İç harçtan bir tatlı kaşığı içine koyalım*Ağzını kapatıp yuvarlayıp hafif üzerini bastırıp yassı yapalım bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi yaparak tamamlayalım
1,5 litre suyu 1 yemek kaşığı tuz ile kaynatalım*78 adet köfteyi kaynayan suya atalım*56 dk kadar haşlayalım*Köfteler su yüzeyine çıkınca haşlanmış demektir Bütün köfteler bitinceye kadar aynı işlemi yapalım, cam kapaklı bir kaba yerleştirelim
Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım*Tereyağında salçalı sosu hazırlayalım*Servis yaparken istenilen miktarda köfteyi tabağa alalım üzerine 3 yemek kaşığı yoğurdu dökelim daha sonra salçalı sostan üzerine ilave edelim
Servise hazır afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.