
Yoğurtlu Yaban Mersini Ve Çilekli Tepsi Keki Tanımı İçin Materyaller
- 250 gr yumuşak tereyağı yahut margarin
- 225 gr şeker
- 4 yumurta
- 400 gr un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 125 ml süt kreması (Tarifin özgününde buttermilk denen ağır bir süt kullanılıyor. Buna en yakın bizdeki süt kreması ancak kimi marka kremalar çok kıvamlı olabiliyor. şayet kıvamı çok ağırsa 60-80ml kadar süt eklenebilir.)
- 125 gr çilekli yoğurt
- 300-350 gr çilek / yaban mersini / böğürtlen / şeftali vb. meyve
- Pudra şekeri
Yoğurtlu Yaban Mersini Ve Çilekli Tepsi Keki Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına şekeri ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine 4 yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıyoruz. Azar azar biraz un karışımımızdan eliyoruz, biraz süt kreması koyuyoruz.
- Biraz un, biraz çilekli yoğurt halinde dönüşümlü olarak çırpa çırpa un karışımı, süt kreması ve çilekli yoğurdun tamamını kek harcımıza yediriyoruz.
- Fırınımızı alt üst 200 derecede ısıtıyoruz.
- Derin fırın tepsimize fırın kağıdı serip, olağan kek harcından daha kıvamlı olan harcımızı fırın tepsimize bir spatula yardımıyla yayıyoruz.
- Üzerine, yıkayıp ayıklamış, dilimlemiş olduğumuz meyvelerimizi diziyoruz.
- Fırının orta kısmında 20 dakika kadar pişirdikten sonra üzeri kızarmış ise üzerine alüminyum folyo serip fırının daha alt katına alıp bi 15 dakika kadar da burada pişiriyoruz. (bu dakikalar fırınınıza nazaran değişiklik gösterecektir. ).
- Fırından aldıktan sonra servis öncesi üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.Lezzeti, puf puf kıvamı, konuta yaydığı kokusu ve göz doyuran imajıyla bağımlısı olacağınız bu tanım için canım @sehnazsavas ‘a tekrar teşekkür ediyorum ???????????? afiyet olsun!
.