Yoğurtlu Tel Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk litre su
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Tuz, kuru nane
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Yoğurtlu Tel Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyu ve sıvı yağı koyup kaynamaya bırakalım.
- Pirinçi yıkayalım ,kaynayan suya ilave edelim .
- 7 dakika kaynayınca tel şehriyeyi ilave edelim.
- 6 dakika kadar pirinç ve tel şehriye pişene kadar kaynatalım .
- Diğer tarafta yoğurt ,un ve bütün yumurtayı güzel çırpalım.
- Çorbanın suyundan alıp terbiyesine ilave edelim ki terbiye kesilmesin.
- Çorbamızın içine terbiyemizi yavaşça ilave ederek karıştıralım.
- Birkaç taşım kaynatıp ocağı kapatalım.
- Tuzunu kendiniz ayarlayın.
- Üzerine tereyağı ve naneyi yakıp dökelim.
Yoğurtlu Tel Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.