
Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre su
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 kaşık tereyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı salça
- Biraz pul biber
- Kuru nane
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yumurta sarısı
Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre suyu tencereye alalım kaynayınca tel şehriyeyi atalım, tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Diğer taraftan bir kase yoğurda bir yumurta sarısını koyup, çırpalım .
- Pişmiş olan şehriyenin içine daima karıştırarak dökelim. Öbür taraftan tavaya biraz tereyağ alıp, içine salçayı, pul biberini koyup eritelim.
- Sonra kaynamış olan çorbamıza katalım son olarak nane koyup servis edelim afiyet olsun ????????????.