Yoğurtlu Soslu İcli Kofte (Mutlaka Deneyin) Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;
*2 su bardağı koftelik bulgur
*1 kucuk cay bardağı irmik
*1 yumurta
*1 cay bardağı dolusu un
*2 tatlı kaşığı biber salcası
*1 cay kaşığı pul biber
*Yarım cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığı tuz
*2, 5 su bardağı kaynar su
İc harcı icin;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*300400 grama yakın orta yağlı kıyma
*1 adet buyuk boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salca
*1 cay kaşığı pul biber
*1 cay kaşığı tuz
*Yarım cay kaşığı kimyon
*Yarım cay kaşığı karabiber (isteğe gore başka bahadatlar da katılabilir)
*(dileyen 1 cay bardağı doğranmış ceviz atabilir)
*56 dal maydanoz
*2 diş sarımsak
*4 kaşık yoğurt ile hafif su katarak sos hazırlanır
Yoğurtlu Soslu İcli Kofte (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle 2 bardak bulguru ve 1 bardak irmiği hamuru yoğuracağımız kaba koyup uzerine 2,5 bardak kaynar suyu ilave edip guzelce karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp 10 dakika kabarmasını bekliyoruz
*Daha sonra yumurtayı, unu, salcayı ve baharatları ekleyip guzelce uzun sure yoğuruyoruz elimizi ara ara ıslatabiliriz Cok az su ilave edilebilir hafif sunecek şekilde bir hamur elde edilecek
*İc harcı icin, 3 yemek kaşığı ile birlikte kıyma guzelce kavrulur ince ince doğranmış soğan ilave edilir 1 tatlı kaşığı salca ve baharatlar ilave edilir
*Guzelce kavrulduktan sonra ocak kapatılır ve icerisine doğranmış maydanoz ve ceviz ilave edilir
*Hamura şekil verme, cevizden biraz buyuk beziler yapılır 2 parca strec arasına konur merdane yardımı ile hamur cok olmayacak incelikte acılır
*Ağzı buyuk olan bardak yada kase ile kesilir ic harcı konur ve katlanır
*Kaynayan kızgın yağın icerisine atılır pişen kofteler yağın uzerine cıkacaktır fazla kızartmamakta fayda vardır cunku hamuru sertleşir
*2 su bardağı koftelik bulgur
*1 kucuk cay bardağı irmik
*1 yumurta
*1 cay bardağı dolusu un
*2 tatlı kaşığı biber salcası
*1 cay kaşığı pul biber
*Yarım cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığı tuz
*2, 5 su bardağı kaynar su
İc harcı icin;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*300400 grama yakın orta yağlı kıyma
*1 adet buyuk boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salca
*1 cay kaşığı pul biber
*1 cay kaşığı tuz
*Yarım cay kaşığı kimyon
*Yarım cay kaşığı karabiber (isteğe gore başka bahadatlar da katılabilir)
*(dileyen 1 cay bardağı doğranmış ceviz atabilir)
*56 dal maydanoz
*2 diş sarımsak
*4 kaşık yoğurt ile hafif su katarak sos hazırlanır
Yoğurtlu Soslu İcli Kofte (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle 2 bardak bulguru ve 1 bardak irmiği hamuru yoğuracağımız kaba koyup uzerine 2,5 bardak kaynar suyu ilave edip guzelce karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp 10 dakika kabarmasını bekliyoruz
*Daha sonra yumurtayı, unu, salcayı ve baharatları ekleyip guzelce uzun sure yoğuruyoruz elimizi ara ara ıslatabiliriz Cok az su ilave edilebilir hafif sunecek şekilde bir hamur elde edilecek
*İc harcı icin, 3 yemek kaşığı ile birlikte kıyma guzelce kavrulur ince ince doğranmış soğan ilave edilir 1 tatlı kaşığı salca ve baharatlar ilave edilir
*Guzelce kavrulduktan sonra ocak kapatılır ve icerisine doğranmış maydanoz ve ceviz ilave edilir
*Hamura şekil verme, cevizden biraz buyuk beziler yapılır 2 parca strec arasına konur merdane yardımı ile hamur cok olmayacak incelikte acılır
*Ağzı buyuk olan bardak yada kase ile kesilir ic harcı konur ve katlanır
*Kaynayan kızgın yağın icerisine atılır pişen kofteler yağın uzerine cıkacaktır fazla kızartmamakta fayda vardır cunku hamuru sertleşir