Yoğurtlu Soğanlı Mantar Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 1 iri baş soğan
- 7-8 orta uzunluk mantar
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
- Sarımsak
- 2 yemek kaşığı yemek yağı
Yoğurtlu Soğanlı Mantar Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya yağ koyup ocağa koyalım. Doğranmış soğanları ekleyip ocağı açalım.
- Soğanlar biraz kavrulunca doğranmış mantarları ekleyelim. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- İndireceğinize yakın baharat ve tuzunu ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Tabağa yoğurt ve sarımsağı ezelim, tabağa yayalım. Ortasına kavrulmuş soğumuş mantarı yoğurdun üstüne dökelim.
- Sarımsaklı yoğurt olaki mantar zehirli olursa zehrini hafifletir. Mideyi rahatlatır. Nenem mantarı her vakit sarımsaklı yoğurtlu yedirirdi. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.